Chocolade smoothie

Getty Images

Ingevroren bananenplakjes zorgen ervoor dat deze smoothie een heerlijke structuur heeft.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine bananen
  • 1½ dl chocolademelk light
  • 1 bolletje chocoladeijs
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Schil de bananen en snijd ze in plakken.
  2. Laat de bananen in een zakje in de diepvries invriezen.
  3. Mix de bananen met de chocolademelk, het ijs en de vanillesuiker tot een schuimige drank.
  4. Verdeel de smoothie over 2 hoge glazen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje met salsa van rode ui, bloemkool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Chocolademelk:
Chocolademelk is een bederfelijk product. Bewaar het aangebroken pak chocolademelk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest het een dag van de houdbaarheid. Na opening is chocolademelk nog 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur