Getty Images
Op smaak gebracht met ketjap en knoflook.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 eetlepel sesamzaad
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1/2 kleine chinese kool (300 gram)
- 1/2 rode paprika
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een saus van.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
- Snijd de paprika in smalle repen.
- Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
- Strooi het sesamzaad er over.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen
Hiervoor heb je nodig:
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
670 milligram
Bron
- Voedingscentrum