Getty Images
Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 rode peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels ongezouten pinda's
- 150 gram champignons
- 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- paprikapoeder
Bereiding
- Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
- Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Laat de linzen in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
- Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
- Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
- Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder.
Ingrediënten over?
Champignons:
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1300 milligram