Je kunt prima eten met minder of helemaal zonder vlees. Zoals deze chili sin carne bijvoorbeeld. Zo klaar én lekker!
Ingrediënten
- 70 g cashewnoten
- 75 milliliter water
- 1 el citroensap
- 800 g Mexicaanse roerbakgroente
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 450 ml water
- 120 g ongekookte quinoa
- 400 g kidneybonen
- 20 g pure chocolade
- Verse peterselie of koriander
Bereiding
1. Laat de cashewnoten een nachtje in 75 milliliter water weken, of kook ze in 15 minuten in 150 milliliter water. Pureer de geweekte cashewnoten met het week- of kookwater, een eetlepel citroensap en een snufje zout tot een glad mengsel. Zet apart.
2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente met de kruiden en specerijen voor 4 minuten.
3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de quinoa toe aan de pan. Gaar in 15 minuten onder regelmatig roeren.
4. Voeg de kidneybonen en de pure chocolade toe en gaat nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer met de cashewroom en wat verse peterselie of koriander.