Peulvruchten. Daar kun je van alles mee. Zo als deze lekkere chili con carne met chocolade maken bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 chilipeper
- 1 blik gepelde tomaten
- ½ theelepel gemalen komijn
- mespuntje tijm
- ½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
- blik kidneybonen (250 gram uitlekgewicht)
- klein blikje mais (100 gram uitlekgewicht)
- 30 gram pure chocolade
- 1 limoen
- 1 bosuitje
- tortillachips
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook. Fruit dit in de olijfolie in een braadpan. Voeg het gehakt toe en bak het rul met een beetje zout. Snij de paprika en de chilipeper in kleine stukjes en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomaten, komijn, tijm en paprikapoeder toe. Laat de saus minstens 15 minuten pruttelen op zacht vuur. Het moet wat inkoken en dik worden. Roer de uitgelekte kidneybonen en mais door de saus en verwarm door en door. Smelt de chocolade in stukjes in de saus. Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap. Lekker met fijngesneden bosui, partjes limoen, tortillachips en een frisse groene salade, bijvoorbeeld van ijsbergsla.
Tip
Bij chili con carne is het lekker om guacomole van een geprakte avocado gemengd met wat zure room, een teentje knoflook en een beetje chilipoeder te serveren
- Plus Magazine