Getty Images
De gehaktbal is verleden tijd. Als je deze cevapcici hebt geprobeerd, wil je niks anders meer.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 150 gram mager rundergehakt
- peper, paprikapoeder
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- ½ (oude) volkoren boterham
- azijn
- gemalen komijn
- 1 winterwortel
- 250 gram gesneden witte kool
- 1 klein bruin Turks brood
Bereiding
- Scheur het brood in stukjes en week het in 1 eetlepel water.
- Maak de ui, de knoflook en de peterselie schoon.
- Rasp de ui en snijd de knoflook en peterselie heel fijn.
- Maak het gehakt aan met de ui, de knoflook, de peterselie, peper, paprikapoeder en het geweekte brood.
- Vorm er met natte handen 6 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en komijn.
- Schrap de wortel en rasp hem grof.
- Meng de geraspte wortel met de witte kool en het sausje.
- Grill de cevapcici in een grillpan in 8 minuten gaar en bruin.
- Snijd het brood in punten en snijd de punten open. Beleg met de salade en de cevapcici. Geef de rest van de salade erbij.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1800 milligram