Cevapcici

Getty Images

De gehaktbal is verleden tijd. Als je deze cevapcici hebt geprobeerd, wil je niks anders meer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • peper, paprikapoeder
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ (oude) volkoren boterham
  • azijn
  • gemalen komijn
  • 1 winterwortel
  • 250 gram gesneden witte kool
  • 1 klein bruin Turks brood

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes en week het in 1 eetlepel water.
  2. Maak de ui, de knoflook en de peterselie schoon. 
  3. Rasp de ui en snijd de knoflook en peterselie heel fijn. 
  4. Maak het gehakt aan met de ui, de knoflook, de peterselie, peper, paprikapoeder en het geweekte brood. 
  5. Vorm er met natte handen 6 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
  6. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en komijn.
  7. Schrap de wortel en rasp hem grof. 
  8. Meng de geraspte wortel met de witte kool en het sausje.
  9. Grill de cevapcici in een grillpan in 8 minuten gaar en bruin.
  10. Snijd het brood in punten en snijd de punten open. Beleg met de salade en de cevapcici. Geef de rest van de salade erbij.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur