Bruine bol met eiersalade

Getty Images

Makkelijke maandag

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • Stukje prei
  • 1 eetlepel olie
  • ± ½ eetlepel kerriepoeder
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 grote (Italiaanse) bruine bollen

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  3. Fruit de prei in de olie zacht. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit zacht mee tot dit gaat geuren. Laat het afkoelen.
  4. Was de groente. Snijd de tomaatjes in vieren en de ijsbergsla in smalle repen.
  5. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  6. Verdun het kerriemengsel met de yoghurt en roer er de stukjes ei en de partjes tomaat door.
  7. Snijd de bollen open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig:

  • IJsbergsla 
  • 1 bos radijs  
  • 1 eetlepel olijfolie  
  • Azijn

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1280 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum