Broccolischotel met couscous

Getty Images

Deze schotel breng je op smaak met knoflook, kerrie en kokosmelk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 120 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olie
  • Ras el hanout

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  5. Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
  6. Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
  7. Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
  8. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  9. Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  10. Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum