Getty Images
Deze schotel breng je op smaak met knoflook, kerrie en kokosmelk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels kokosmelk
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 120 gram volkoren couscous
- 1 eetlepel olie
- Ras el hanout
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum