Boterham met mosselen en tomatentartaar

Getty Images

Tomatentartaar met mosselen en een fijne salade is ook een heerlijk voorgerecht!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 500 gram mosselen
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel peterselie of munt, fijngehakt
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 trostomaten
  • 2 semi-gedroogde tomaten in olie (pot)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kappertjes, fijngehakt
  • 4 dikke plakken zuurdesem of vloerbrood
  • 50 gram bladslamelange
  • 1/2 rode ui, in ringen

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met 75 milliliter wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
  3. Maal er royaal peper over.
  4. Kook de mosselen 6 tot 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  5. Haal de mosselen uit de schelp.
  6. Snijd de augurk in piepkleine blokjes.
  7. Meng de augurk, de kruiden en het sjalotje door de mayonaise.
  8. Verdun met 50 milliliter witte wijn en breng de kruidensaus op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  10. Hak de gedroogde tomaat klein en meng met de mosterd en de kappertjes door de blokjes tomaat.
  11. Breng de tomatentartaar op smaak met zout en peper.
  12. Leg het brood op vier borden.
  13. Verdeel er de slamelange, de uienringen, de tomatentartaar en de mosselen over.
  14. Serveer met het kruidensausje.
Auteur