Getty Images
Voor deze maaltijd heb je maar één pan nodig. Vol goede vezels en heerlijk vol van smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 400 gram sperziebonen
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram rundergehakt
- 150 gram (kastanje)champignons
- 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
- Bak de reepjes spek in de margarine zacht. Bak het gehakt mee gaar en rul.
- Fruit de bosuitjes kort mee.
- Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Spoel de flageolets af in een zeef.
- Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum