Getty Images
Een lekkere frisse groene maaltijdsalade met basilicum, geroosterde paprika en toast.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- Stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Ca. 2 eetlepels azijn
- 1 geroosterde paprika (koeling, zonder zout)
- 8 blaadjes basilicum
- 3 volkoren boterhammen
Bereiding
- Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
- Snijd het stukje ui en een half teentje knoflook klein.
- Maak een sausje van 1 eetlepel olie, de azijn, de ui, de knoflook en peper en meng dit door de bonen. Laat dit enige tijd intrekken.
- Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
- Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Laat de asperges afkoelen.
- Snijd de asperges en de geroosterde paprika in stukjes.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
- Meng de asperges, paprika en basilicum door de bonen en laat de smaak op een koele plaats nog enige tijd intrekken.
- Pers de andere helft van het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de rest van de olie door.
- Snijd de boterhammen in smalle repen. Schep de knoflookolie door de repen brood en bak ze in een hete (gril)pan bruin en knapperig. Geef ze bij de salade.
Ingrediënten over?
Asperges:
Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bewaar ze eventueel gewikkeld in een vochtige theedoek maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum