Getty Images
Say yes to the bes!
Aantal personen
8
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram bosbessen of blauwe bessen
- 100 gram bloem
- Mespunt bakpoeder
- 3 eetlepels suiker
- Mespunt geraspte citroenschil
- 1 ei
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- Circa 2 eetlepels melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de bessen schoon en dep ze droog.
- Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom.
- Voeg het ei, de margarine en de melk toe.
- Klop dit tot een glad deeg.
- Schep voorzichtig de bessen door het deeg.
- Verdeel het over de papieren bakvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
- De muffins zijn een beetje vochtig.
- Eet ze warm of lauw.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met salie, snijbonen en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum