Getty Images
Volop genieten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- Stukje bloemkool (ca. 200 gram)
- ½ tl kerriepoeder
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
- Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
- Voeg de bloemkool en 1½ dl water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
- Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 borden.
Voedingswaarden
Energie
80kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
640 milligram