Getty Images
De voorbereidingen voor deze salade zijn zo gepiept. Even een uurtje laten marineren en klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 2 eetlepels azijn
- 6 aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de kipfilet met peper en bak de kip in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
- Maak op smaak met azijn en geef de kip en de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s bijvoorbeeld in een couscoussalade.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram