Getty Images
Gefruite bosuitjes met mosterd en azijn geven je bloemkool net wat meer pit.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel azijn
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
- Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
- Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
- Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 hamlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram