Bleekselderijsalade met sinaasappel

Getty Images

Deze frisse salade krijgt wat extra pit door de olijven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook
  • 5 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
  3. Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
  4. Was het bieslook.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur