Getty Images
Deze frisse salade krijgt wat extra pit door de olijven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ struik bleekselderij
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 6 sprietjes bieslook
- 5 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
- Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
- Was het bieslook.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel olie
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1800 milligram