Getty Images
Appel en bleekselderij is een lekkere combinatie van fris en zoet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15- 30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 groene appel
- 1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
- ± 1 eetlepel citroensap
- 200 gram kalkoenfilet
- peper
- paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
- Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
- Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Extra informatie
Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram