Getty Images
Deze snelle soep geef je een frisse, scherpe smaak door de room van mierikswortel.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 perssinaasappels
- 300 gram gare rode bietjes
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 2½ dl groentebouillon met minder zout
- 1 theelepel geraspe mierikswortel (potje)
- 2 eetlepels magere bulgaarse yoghurt
- 6 sprietjes bieslook
Bereiding
- Pers de sinaasappels uit.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
- Voeg de bietjes toe met het sinaasappelsap en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
- Roer de yoghurt glad met de mierikswortel.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Zeef de soep eventueel.
- Warm de soep goed door en verdeel het over 4 borden.
- Garneer met de yoghurt en knip het bieslook er over.
Voedingswaarden
Energie
80kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram