Hartige tomaten-groentesoep

Getty Images

Heerlijk, zo'n goed gevulde tomaten-groentesoep. Combineer de restjes groente uit de groentelade eens met de vers verwerkte groenten uit de voorraadkast voor een echt verrassende soep.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 600 - 800 gram groenten (bijvoorbeeld een pot/blik sperziebonen, snijbonen, bloemkool en worteltjes)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 750 ml water
  • 2 bouillontabletten (rund)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Wist je dat je voor tomatensoep – zeker in de winter - het beste tomaten uit blik of pot kunt gebruiken? Die superrijpe tomaten zijn direct na het oogsten verwerkt, waardoor alle vitamines er nog in zitten en de smaak optimaal behouden is.  Datzelfde geldt trouwens voor de snijboontjes of sperziebonen uit pot of blik.  De inhoud van je voorraadkast is dus ideaal om je groentesoep aan te vullen. Zo heb je al bij de lunch een groot deel van die 250 gram groenten binnen!

Snipper de ui. Knip de tomaten in het blik klein. Gewoon met een schaar. Snijd ook de overige groenten fijn.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Bak de tomatenpuree en de bliktomaten even mee en voeg dan het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.

Voeg de gesneden groenten toe en laat deze een minuut of 8 meekoken. Voeg naar smaak peper en zout toe en de Italiaanse kruiden.

 

Tip: gooi een pot of blik witte bonen door deze soep om er een extra goed vullende maaltijdsoep van te maken.

 

Auteur