Bietjessalade met walnootdressing

Getty Images

Deze bietjessalade met sinaasappel is eenvoudig te maken. De dressing van walnoot maakt het geheel af.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 6 halve walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 500 gram gekookte rode bietjes

Bereiding

  1. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
  3. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en wat peper een dressing van.
  4. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Meng er de dressing en de stukjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met gekookt eieren en een gepofte aardappel met bieslooksaus.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
800 milligram
Auteur