Getty Images
De linzen in deze salade vervangen het vlees en zorgen er tegelijkertijd voor dat je een vol gevoel krijgt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht circa 300 gram)
- 500 gram gekookte bietjes
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 bladen ijsbergsla
- 30 gram zachte geitenkaas
- 50 gram hazelnoten
Bereiding
- Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak een dressing van de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
- Was de slabladen en dep ze goed droog.
- Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen.
- Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en de noten over de salade.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum