Bietensalade met roomkaas

Getty Images

Bietjes smaken ook heerlijk in een salade. De roomkaas en yoghurt vormen samen een frisse dressing.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 500 gram gare rode bieten
  • 2 eetlepels azijn
  • 30 gram roomkaas light
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 50 gram veldsla of waterkers
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
  3. Schep de azijn door de bieten.
  4. Roer de roomkaas met de yoghurt zacht.
  5. Was de veldsla en laat het goed uitlekken.
  6. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de reepjes biet erop. Schep het roommengsel erop.
  7. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  8. Geef de bietensalade en de tartaartjes bij de aardappelen.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
800 milligram
Auteur