Getty Images
Bietjes smaken ook heerlijk in een salade. De roomkaas en yoghurt vormen samen een frisse dressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 500 gram gare rode bieten
- 2 eetlepels azijn
- 30 gram roomkaas light
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 50 gram veldsla of waterkers
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
- Schep de azijn door de bieten.
- Roer de roomkaas met de yoghurt zacht.
- Was de veldsla en laat het goed uitlekken.
- Verdeel de veldsla over een schaal en schep de reepjes biet erop. Schep het roommengsel erop.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Geef de bietensalade en de tartaartjes bij de aardappelen.
Ingrediënten over?
Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
800 milligram