Getty Images
De verse kruiden in de tomatensalsa geven een frisse smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 100 gram kerstomaatjes
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kappertjes
- Tijm
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.
- Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.
- Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.
- Geef de salsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram