Getty Images
Het kost helemaal niet zoveel moeite om een sausje bij het vlees te maken. Dit staat zelfs binnen 15 minuten op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 200 gram biefstuk
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl rode wijn
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de blokjes biefstuk in 2 minuten bruin. Schep ze uit de pan.
- Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
- Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
- Maak de saus op smaak met peper.
- Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 600 gram groene kool
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram