Deze gezonde bananenijslolly's zijn glutenvrij en bevatten geen eieren, zuivel en geraffineerde suiker.
Ingrediënten
- 4 grote bananen
- 2,15 dl kokosolie
- 60 gram ongezoet cacaopoeder
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel stevia
- 8 houten satéprikkers
- Bakplaat of bord dat in de vriezer kan, bekleed met plasticfolie
Bereiding
Schil de bananen en snijd ze dwars doormidden. Snijd eventueel het puntje eraf. Steek in elke helft een prikker en leg alle stukken ten minste 2 uur in de vriezer. Het is sowieso handig om wat geschilde bananen in je vriezer te bewaren – je kunt ze gebruiken voor smoothies, bananensoftijs, of
in plakjes door de yoghurt: lekker!
Doe de kokosolie, het cacaopoeder en de agavesiroop in een pannetje op middelhoog vuur en laat de olie smelten. Roer door elkaar en haal van het vuur. Meng de stevia erdoor. Haal de bevroren bananen uit de vriezer en doop ze in het gesmolten chocolademengsel. Leg ze op de beklede bakplaat en zet ze direct terug in de vriezer totdat ze hard zijn geworden – dat duurt circa 5 minuten.
Variaties
Nootjes: bestrooi de in chocolade gedoopte bananen met fijngehakte gemengde noten (zoals hazelnoten of amandelen) of gedroogde kokosschilfers.
Gevuld: snijd de banaan (niet bevroren) in de lengte doormidden, besmeer de binnenkant met een kleine eetlepel notenspread, leg de helften weer op elkaar en vries in. Doop in de chocolade zoals hierboven staat beschreven.
Snelle opkikker: snijd de banaan (niet bevroren) in de lengte doormidden, besmeer de binnenkant met een kleine eetlepel notenspread, leg de helften weer op elkaar en vries in. Snijd de bananensandwich in stukjes van 5 cm, geef ze een chocoladelaagje en bestrooi ze met fijngehakte noten.
Dit recept is afkomstig uit het boek Super healthy snacks - zonder gluten, suiker, zuivel en eieren door Jenna Zoe, ISBN9789023014263.