Getty Images
Als een piraat een cupcake zou moeten eten, zou het deze zijn: sappige cupcakes met veel banaan, een hint van rum en subtiel afgewerkt met kokosschilfers. Heerlijk als het buiten wat warmer is.
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- CUPCAKE
- 150 g zeer fijne witte kristalsuiker
- 160 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 1/2 overrijpe banaan (ongeveer 150 g)
- 1 ei
- 100 g zonnebloemolie
- 30 g bruine rum
- 1 tl vanille-extract
- TOPPING
- 80 g kokosschilfers
- 100 g zachte boter op kamertemperatuur
- 100 g roomkaas
- 200 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- AFWERKING
- banaan
- kokosschaafsel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een muffintray van 12 stuks met papieren vormpjes naar keuze.
- Neem een grote mengkom en doe er kristalsuiker, bakmeel, bakpoeder en zout in.
- Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Plet de banaan met een vork en voeg ei, zonnebloemolie, rum en vanille-extract toe. Klop alles goed door.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot je een glad beslag krijgt.
- Gebruik een ijsschep en verdeel zo je beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de cupcakes gedurende 20-25 minuten in de oven.
- Doe de kokosschilfers in een steelpan en zet op een middelhoog vuur. Bak de schilfers lichtjes goudbruin: zo geven ze meer smaak aan de botercrème.
- Klop de zachte boter met de roomkaas en poedersuiker luchtig tot je een witte massa krijgt. Voeg het vanille-extract en de gebrande kokosschilfers toe.
- Doe de inhoud in een spuitzak en spuit een toefje op de cupcakes.
- Werk af met schijfjes verse banaan en wat kokosschaafsel.
Dit recept is afkomstig uit Dubbel zo lekker.