Getty Images
Zelf je tapenade maken voor op brood hoeft niet moeilijk te zijn.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 kleine rijpe tomaat
- 5 zwarte olijven
- ½ teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de aubergine en verwijder het groene kroontje. Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork.
- Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar. De schil zal donker zijn geworden. Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
- Schep het vruchtvlees uit de schil.
- Was de tomaat en rasp of hak hem fijn.
- Snijd de olijven klein.
- Pers het halve teentje knoflook uit.
- Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
- Meng alles door de auberginepuree en maak het op smaak met wat peper.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
15kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram