Getty Images
Een klimaatkanjer!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ aubergine
- 1 eetlepel olie
- ½ teentje knoflook
- 2 theelepels tomatenpuree
- 4 takjes koriander
- Mespunt kaneel
- 1 volkoren broodje of stukje bruin turks brood
Bereiding
- Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbak bodem en bak hierin de aubergine zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
- Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
- Voeg de korianderblaadjes toe.
- Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
- Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper en de kaneel.
- Geef er puntjes brood bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kikkererwtenburger met munt, wortelsalade met sinaasappel en volkoren couscous.
Ingrediënten over?
Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
400 milligram