Getty Images
Een lekkere souffle
Ingrediënten
- 250 gram Hollandse garnalen
- 1 kilo witte asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 100 mililiter droge witte wijn
- 50 gram zeekraal
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten af.
- Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1 cm.
- Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig.
- Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen.
- Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
- Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan.
- Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor.
- Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
- Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer ze uit de oven met zeekraal. Lekker met frieten.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.