Aspergesouffle met Hollandse garnalen

Getty Images

Een lekkere souffle

Ingrediënten

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 1 kilo witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 mililiter droge witte wijn
  • 50 gram zeekraal

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten af.
  • Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1 cm.
  • Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig.
  • Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen.
  • Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
  • Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan.
  • Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor.
  • Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
  • Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer ze uit de oven met zeekraal. Lekker met frieten.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur