Asperges met parmaham en salie

Asperges met parmaham en salie
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 12 asperges
  • 4 mooie plakken parmaham
  • 4 takjes salie
  • 3 el olijfolie
  • 175 g gnocchi (in plaats hiervan zijn krieltjes ook ­lekker)
  • 25 g Parmezaanse kaas in schilfers
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Schil de asperges vanaf iets onder het kopje naar beneden en snij het onderste stukje van 3 cm af.
  2. Breng ze in ruim water met zout aan de kook en gaar ze in 15 à 20 minuten (je kunt dit controleren door met een vork in het onderste deel van de asperge te prikken).
  3. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Pluk intussen de blaadjes van de salietakjes.
  4. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  5. Omwikkel telkens 3 asperges met een plak ham en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de asperges en de ham met olijfolie.
  6. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Schuif de asperges onder de grill en rooster ze in 5 tot 7 minuten lichtbruin (blijven opletten, want het kan ineens erg snel gaan).
  8. Bak intussen de blaadjes salie heel kort in de olijfolie, neem ze met een vork uit de olie en leg ze op een bordje.
  9. Giet de gnocchi af, schep de salie-olie erdoor en serveer ze in een schaaltje.
  10. Garneer de asperges met wat Parmezaanse kaas en de salieblaadjes. Geef de rest van de Parmezaanse kaas erbij.
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine