Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 12 asperges
- 4 mooie plakken parmaham
- 4 takjes salie
- 3 el olijfolie
- 175 g gnocchi (in plaats hiervan zijn krieltjes ook lekker)
- 25 g Parmezaanse kaas in schilfers
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Schil de asperges vanaf iets onder het kopje naar beneden en snij het onderste stukje van 3 cm af.
- Breng ze in ruim water met zout aan de kook en gaar ze in 15 à 20 minuten (je kunt dit controleren door met een vork in het onderste deel van de asperge te prikken).
- Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Pluk intussen de blaadjes van de salietakjes.
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Omwikkel telkens 3 asperges met een plak ham en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de asperges en de ham met olijfolie.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schuif de asperges onder de grill en rooster ze in 5 tot 7 minuten lichtbruin (blijven opletten, want het kan ineens erg snel gaan).
- Bak intussen de blaadjes salie heel kort in de olijfolie, neem ze met een vork uit de olie en leg ze op een bordje.
- Giet de gnocchi af, schep de salie-olie erdoor en serveer ze in een schaaltje.
- Garneer de asperges met wat Parmezaanse kaas en de salieblaadjes. Geef de rest van de Parmezaanse kaas erbij.
Bron
- Plus Magazine