Asperges met noten

Getty Images

Asperges hebben maar weinig nodig om het lekker te maken. Met dit makkelijke recept maak je de asperges op smaak met bosui en noten. Wij geven er krieltjes bij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram witte asperges
  • 1 bosuitje
  • 40 gram walnoten of pecannoten

Bereiding

  1. Was de krieltjes en kook ze in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  2. Bak de krieltjes in twee eetlepels margarine aan alle kanten goudgeel.
  3. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje weg. Snijd de asperges in stukken.
  4. Kook de onderste stukken van de asperges 2 minuten in ruim water. Voeg dan de rest toe en kook de aspergestukken nog 4-6 minuten.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  6. Smoor de bosui zacht in de rest van de margarine.
  7. Hak de noten grof.
  8. Meng de bosui en de noten door de asperges.
  9. Serveer de asperges met de gebakken krieltjes.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur