Getty Images
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- 500 gram aardbeien
- 6 eetlepels olie
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- 1 eetlepel peren diksap
- Peper
- Zout
- Kervel of peterselie
Bereiding
- De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend gezouten water. Laat de asperges afkoelen.
- De aardbeien schoonmaken.
- Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap, peper en zout.
- De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes.
- De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.
- Garneren met een takje peterselie of kervel.
Tip: De schillen van de asperges kun je goed gebruiken om aspergesoep van te maken.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.