Aspergelimonade

Getty Images

Lekker bij de aspergemuffins

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30 minuten + afkoelen

Ingrediënten

  • 300 gram witte asperges
  • 100 gram suiker
  • Staafmixer
  • 4 rietjes

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
  2. Doe de aspergestukjes met de suiker en 500 milliliter water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de asperges in 20 minuten gaar.
  3. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer de asperges met het suikerwater. Laat de aspergelimonade afkoelen tot kamertemperatuur en zet dit minstens 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
  4. Schenk de aspergelimonade in 4 glazen en steek er een rietje in. Lekker met een vers fruitspiesje of aspergemuffin.

Dit is een recept van Heerlijk Aspergetijd!

Auteur