Getty Images
Lekker bij de aspergemuffins
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten + afkoelen
Ingrediënten
- 300 gram witte asperges
- 100 gram suiker
- Staafmixer
- 4 rietjes
Bereiding
- Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
- Doe de aspergestukjes met de suiker en 500 milliliter water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de asperges in 20 minuten gaar.
- Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer de asperges met het suikerwater. Laat de aspergelimonade afkoelen tot kamertemperatuur en zet dit minstens 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
- Schenk de aspergelimonade in 4 glazen en steek er een rietje in. Lekker met een vers fruitspiesje of aspergemuffin.
Dit is een recept van Heerlijk Aspergetijd!