Getty Images
Carpaccio maar dan anders
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 6 geschilde witte asperges
- 50 gram gekookte ham
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel notenolie
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels droge witte wijn
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 bakje babyleave (slasoort)
- 40 gram pijnboompitten
- Bruin stokbrood
Bereiding
- Snipper het sjalotje fijn.
- Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
- Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
- Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
- Schep de aspergelamellen door de dressing.
- Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
- Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
- Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.