Argentijnse burger met zoete aardappel en chimichurri

Getty Images

Stoer en stevig

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1-2 eetlepels rode wijn azijn
  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram gesneden spitskool
  • Kaneel

Bereiding

  1. Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon. Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
  2. Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
  3. Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  5. Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  6. Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin. Geef er de chimichurri bij.
  7. Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
580 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum