Getty Images
Stoer en stevig
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- ½ bosje peterselie
- 1 Spaanse peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- 1-2 eetlepels rode wijn azijn
- 400 gram zoete aardappel
- 250 gram gesneden spitskool
- Kaneel
Bereiding
- Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon. Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
- Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
- Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin. Geef er de chimichurri bij.
- Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
580 milligram
Bron
- Voedingscentrum