Getty Images
De tomatensaus heeft een kruidige smaak door het laurierblad, de peper en de verse koriander.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 4 rijpe tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 schijf citroen
- peper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 6 takjes koriander
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
- Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
- Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
- Geef de rijst en gehaktballetjes erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
200 milligram