Getty Images
Pluk het weekend
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold)
- 4 eetlepels magere vanillevla
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- mespunt kaneel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de rozijnen.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
- Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
- Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
- Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
- Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
- Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum