Ajam goreng

Getty Images

Pittige kip.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 kippenpoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt djahé (gemberpoeder)
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Neem het vel van de kippenpoten.
  3. Maak een marinade van de fijngemaakte peper, het citroensap, de sojasaus, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.
  4. Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de marinade toe en stoof de kip in 45 minuten gaar.

Voedingswaarden

Energie 
315kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1060 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum