Getty Images
Pittige kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 kippenpoten
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 1 teentje knoflook
- Mespunt djahé (gemberpoeder)
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.
- Neem het vel van de kippenpoten.
- Maak een marinade van de fijngemaakte peper, het citroensap, de sojasaus, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.
- Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de marinade toe en stoof de kip in 45 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
315kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
0 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1060 milligram
Bron
- Voedingscentrum