Getty Images
Echte herfstsmaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 75 gram gedroogde abrikozen
- Stukje sinaasappelschil
- ½ dl sinaasappelsap
- 75 gram light roomkaas
- 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel citroensap
- Ca. 2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereiding
- Was de abrikozen.
- Breng de abrikozen met een stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
- Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
- Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en klop de abrikozenpuree erdoor.
- Maak dit op smaak met citroensap en basterdsuiker.
- Verdeel de mousse over 2 coupes.
- Garneer met een sinaasappelschilletje
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
670 milligram