Abrikozenmousse

Getty Images

Echte herfstsmaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • Stukje sinaasappelschil
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 75 gram light roomkaas
  • 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Ca. 2 eetlepels witte basterdsuiker

Bereiding

  1. Was de abrikozen.
  2. Breng de abrikozen met een stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
  3. Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
  4. Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  5. Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en klop de abrikozenpuree erdoor.
  6. Maak dit op smaak met citroensap en basterdsuiker.
  7. Verdeel de mousse over 2 coupes.
  8. Garneer met een sinaasappelschilletje

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
670 milligram
Auteur