Getty Images
Het betere kookwerk
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 1 eetlepel citroensap
- 1 bolletje gember
- 2 eetlepels halfvolle biogarde yoghurt
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
- Pureer de aardbeien met het citroensap met een staafmixer of in de keukenmachine. Laat dit een half uur in de koelkast koud worden.
- Snijd de gember heel fijn. Roer de gember door de yoghurt.
- Verdeel de aardbeienpuree over 2 borden en schep er de yoghurt op. Garneer met de achtergehouden aardbei.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht courgette gevuld met gehakt en volkoren couscous.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
55kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram