Aardbeiensoep

Getty Images

Een sprankelend voorjaarsfeestje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • ½ theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Muntblaadjes

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon.
  2. Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
  6. Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
  7. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  8. Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
30 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum