Aardbeiensmoothie

Getty Images

Slechts 3 ingrediënten: aardbeien, sinaasappel en magere yoghurt. En daardoor staat deze smoothie lekker snel op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • 150 ml magere yoghurt

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon. Bewaar 2 kleine voor garnering.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Pureer de aardbeien met de yoghurt en het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een blender tot een smeuïge massa.
  4. Verdeel de smoothie over 2 hoge glazen en steek de achtergehouden aardbeien op de rand.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht jonge kapucijners met tomaat..

Ingrediënten over?

Aardbeien
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur