Aardappelspiesen met gegrilde courgette en ei

Getty Images

Met een heerlijk zelfgemaakt sausje van yoghurt en verse kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4-6 nieuwe aardappelen
  • 4 eieren
  • 2 courgettes (500 gram totaal)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 2 takjes peterselie
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • rozemarijn
  • spiesen

Bereiding

  • Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
  • Kook de aardappelen met de eieren 10 minuten.
  • Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen. Druppel er wat olie over.
  • Laat de groente in een grillpan in 5 minuten gaar roosteren.
  • Pers het teentje knoflook boven de courgette en meng dit met wat peper door de groente. Laat afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in parten. Steek ze aan spiesen en bestrijk ze met wat olie.
  • Rooster de aardappelen in de grillpan in ca. 10 minuten verder gaar en bruin. Keer regelmatig.
  • Was de peterselie en de selderij en knip de blaadjes klein.
  • Maak een sausje van de yoghurt, de peterselie en selderij en wat peper.
  • Pel de eieren en snijd ze in parten.
  • Strooi wat rozemarijn over de aardappelen en geef het sausje, de parten ei en de courgette er bij.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur