Getty Images
Met een heerlijk zelfgemaakt sausje van yoghurt en verse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4-6 nieuwe aardappelen
- 4 eieren
- 2 courgettes (500 gram totaal)
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- peper
- 2 takjes peterselie
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- rozemarijn
- spiesen
Bereiding
- Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
- Kook de aardappelen met de eieren 10 minuten.
- Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen. Druppel er wat olie over.
- Laat de groente in een grillpan in 5 minuten gaar roosteren.
- Pers het teentje knoflook boven de courgette en meng dit met wat peper door de groente. Laat afkoelen.
- Snijd de aardappelen in parten. Steek ze aan spiesen en bestrijk ze met wat olie.
- Rooster de aardappelen in de grillpan in ca. 10 minuten verder gaar en bruin. Keer regelmatig.
- Was de peterselie en de selderij en knip de blaadjes klein.
- Maak een sausje van de yoghurt, de peterselie en selderij en wat peper.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Strooi wat rozemarijn over de aardappelen en geef het sausje, de parten ei en de courgette er bij.
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram