Getty Images
Door de knoflook-basilicumpuree krijgt deze aardappelschotel een heerlijke smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram broccoli
- 2 eetlepels olie
- 1 handje basilicumblaadjes
- 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 500 gram)
Bereiding
- Snijd de kip in dunne reepjes.
- Verwijder de vliesjes van de knoflook
- Maak de broccoli schoon.
- Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
- Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
- Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
- Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar.
- Laat dit uitlekken.
- Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
- Maak op smaak met peper.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum