Getty Images
Fantastisch recept voor een verrassende aardappelsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram vast kokende aardappelen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn
- 2 takjes peterselie
- 100 gram peultjes
- 1 bos radijs
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 2 nieuwe haringen
Bereiding
- Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten net gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwtjes mee.
- Snijd de aardappelen in blokjes.
- Maak een sausje van de olie, de azijn en de fijn geknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
- Maak de groente schoon.
- Kook de peultjes 3 minuten in een bodempje water.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
- Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
- Garneer met de rest van de radijs.
- Maak de haringen schoon en snijd ze in repen. Schik de haring naast de aardappelsalade.
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2200 milligram
Bron
- Voedingscentrum