Getty Images
Dat je aardappelpuree werkelijk met alles kunt combineren bewijst dit gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- ½ krop ijsbergsla
- 100 gram champignons
- 1 gele paprika
- 10 sprieten bieslook
- 1 (rode) ui
- 150 gram tofu
- paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram diepvries doperwtjes
- tijm
- ca. 200 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Was de ijsbergsla en snijd het in smalle reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Knip de gewassen bieslook klein.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
- Bak de tofu in 1 eetlepel margarine bruin.
- Bak de champignons kort mee en maak het geheel op smaak met peper.
- Fruit de ui in de rest van de margarine.
- Smoor de paprika en de doperwtjes mee. Maak op smaak met wat tijm.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree.
- Meng de ijsbergsla en de bieslook door de aardappelpuree en warm dit goed door.
- Geef de tofu met champignons en het groentegerechtje er bij.
Ingrediënten over?
IJsbergsla: Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop sla af en zet hem in een kommetje water in de koelkast, of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek. Bewaar sla niet bij appels, kiwi's en peren. Dan bederft hij sneller. IJsbergsla is ongeveer 5 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram