Aardappelpuree met groente, vlees en paddenstoelen

Getty Images

Dit recept staat binnen een handomdraai op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 400 gram wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram champignons
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de champignons schoon.
  3. Snijd de wortelen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
  4. Kook de wortelen met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
  5. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
  6. Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
  7. Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Bak de laatste minuut de champignons mee.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur