Aardappelomelet met doperwtjes en paprika

Getty Images

Dit gerecht is ideaal om groenterestjes mee op te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (vastkokende)
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels olie
  • chilipoeder
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  3. Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen. 
  4. Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
  5. Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
  6. Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen. 
  7. Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum