Getty Images
Ovenheerlijk
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 eetlepels kookroom light
- 150 mililiter halfvolle melk
- ½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 30 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
- Roer de room door de melk.
- Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk dit over de aardappelen.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
- Strooi na 25 minuten de verkruimelde geitenkaas er over
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte runderreepjes en witte koolsalade.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram runderreepjes
1 eetlepel olie
Witte koolsalade
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram