Aardappelgratin met geitenkaas

Getty Images

Ovenheerlijk

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 150 mililiter halfvolle melk
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.  
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
  4. Roer de room door de melk.
  5. Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Schenk dit over de aardappelen.
  7. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
  8. Strooi na 25 minuten de verkruimelde geitenkaas er over

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte runderreepjes en witte koolsalade.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram runderreepjes
1 eetlepel olie
Witte koolsalade

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur