Van omelet tot shakshuka
Goede ideeën voor een vrolijke voorjaarsbrunch met Pasen.
Eggs benedict
Rooster halve beschuitbollen en beleg ze met een plakje (gerookte) ham en een gepocheerd ei. Schenk er wat hollandaisesaus over en garneer met peterselie.
Brie-omelet
Bak een omelet en beleg de helft met plakjes roombrie en een paar blaadjes baby-spinazie. Klap de omelet dicht en serveer direct.
Ei-kaviaar
Bak een ei, laat de dooier heel, en serveer met een schepje zure room en een theelepeltje (imitatie)kaviaar.
Eierragout
Maak een bechamelsaus en vul deze ruim met stukjes hardgekookt ei, kappertjes en eventueel blokjes ham. Serveer op een sneetje brood of in een pasteibakje.
Shakshuka
Bak wat tomaten, ui en paprika zacht en breek er een paar eieren boven. Laat het geheel met deksel op de pan stollen. Een heerlijk recept voor shakshuka vind je hier.
Tip
Eieren nemen door hun poreuze schaal makkelijk geurtjes over. Bewaar een ongekookt ei liever niet in de buurt van producten als vis, ui en knoflook.
- Plus Magazine